BBC F2 – FC Assen F6 3-1

geplaatst in: Nieuws, Verslagen J09-2 | 0

Hallo allemaal,

Vandaag, zaterdag 16 april speelde BBC F2 thuis tegen FC Assen. De eerste wedstrijd hadden we op het laatste moment 3-3 gelijk gespeeld, dus we moesten vandaag maar eens laten zien dat we echt wel veel beter konden voetballen. We waren er allemaal vandaag en omdat de tegenstander 8 spelers had, gingen we lekker acht tegen acht voetballen met voor ons één wissel. Al snel na de aftrap gingen we in de aanval en probeerde we snel een doelpunt te maken. Maar Assen liet dat niet zomaar toe en probeerde zelf de bal af te pakken en naar ons doel te gaan.

Toch wisten wij als eerste te scoren en wel door Thymen die de bal aangespeeld kreeg van Dennis en hem mooi in het doel te schieten, 1-0. Daarna kreeg Assen meer de bal en moesten wij meer verdedigen. En dat deden we erg goed. Je kunt zien dat Sven alweer een paar maanden goed aan het trainen is, want hij was goed aan het voetballen en pakte vaak de bal af van Assen, goed hoor! Ook Mats en Dennis moesten op het middenveld vaak goed ingrijpen om Assen niet bij het doel van ons te laten komen. Maar ze speelden erg goed en Assen kreeg bijna geen kans. Vlak voor de rust kwam Assen één wel langs onze goede verdedigers Maurice en Daan en renden ze alleen op Henk Jan. Maar waar iedereen dacht dat Assen wel even zou scoren, pakte onze keeper de bal zo weg voor de voeten van de speler van Assen, top!!!

Daarna was het rust en stond er limonade klaar. Na de rust probeerde Assen steeds vaker bij ons doel te komen en helaas lukte dat ook en maakten ze gelijk 1-1. Niks aan te doen en nu moesten wij weer. En dat deden we erg goed mede door de hulp van Daniël en Lars kregen we de bal bij Thymen en liep alleen op het doel af van Assen, goal!! 2-1 voor BBC. Goed werk van onze kleine kanjers op het veld. Zo zien jullie maar dat door goed samen te spelen je veel meer kansen krijgt.

Daarna was het erg spannend want Assen wilde weer gelijk maken, maar wij bleven goed verdedigen. Maurice en Daan waren erg goed achterin en dat was nu ook echt even nodig. En daar leren Daniël, Lars en Sven weer van, want we moeten het samen doen. Op het einde van de wedstrijd speelde Mats de bal goed over naar Dennis en die maakte er 3-1 van, einde wedstrijd, gewonnen!!

Mannen, kanjers, erg goed gevoetbald. Soms ging het niet allemaal even makkelijk vandaag, maar we bleven er wel voor voetballen en dat is ook belangrijk. Volgende week spelen we tegen LTC uit in Assen dan gaan we weer goed overspelen en ons best doen!!

Groetjes van de leiders